Popis
Přírodní bílý jogurt z vynikajícího alpského mléka má krémovou konzistenci a velmi příjemnou jemnou chuť. Jogurt má lehce smetanově nažloutlou barvu a příjemnou vůni, způsobenou přírodním krmivem - bylinkami, jetelem, trávou. Na rozdíl od většiny bio jogurtů neobsahuje sušené mléko, mléčnou bílkovinu či sušenou syrovátku, ale pouze čerstvé mléko.
Jogurt Berchtesgadener Land je vyroben z mléka od volně se pasoucích krav, jež si vybírají horské bylinky, které jim nejvíce svědčí. To se projeví nejen v nutričních hodnotách mléka, ale také v jeho vůni a chuti. Mléko má smetanovější nažloutlou barvu v porovnání s běžným mlékem, lahodnou chuť a příjemnou vůni. Jogurt z tohoto mléka nevyniká jen chutí, ale i nutričními vlastnostmi. Mléko, ze kterého je vyráběn, mělo nejvyšší hodnoty esenciálních mastných kyselin a cenné konjugované kyseliny linolové ve studii provedené universitou Kessel v roce 2006 a od roku 1997 až do současnosti získává každoročně nejvyšší ocenění Německé zemědělské společnosti, Zlatou medaili. V testu mlék uznávaného sdružení Stiftung Warentest z 11/2007 bylo vyhodnoceno jako nejlepší z testovaných mlék a obdrželo nejvyšší hodnocení "Sehr gut". Právě toto mléko je důvodem, proč společnost bio nebio distribuuje značku Berchtesgadener Land v České republice.
VÝHODY BIO MLÉKA OBECNĚ: Krávy nesmí konzumovat geneticky manipulované plodiny a živočišná krmiva (takzvané masokostní moučky). U žádné krávy z ekologického chovu nikdy nebyla prokázána nemoc šílených krav. Zakázáno je používání hormonů a preventivní podávání antibiotik. Je-li nutno zvíře léčit antibiotiky, pak doba, po kterou se její mléko nezpracovává na prodej, je prodloužena minimálně dvakrát oproti běžným chovům.
OBSAH: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: fair trade plnotučné mléko z kontrolovaného ekologického zemědělství, bakterie mléčného kvašení. Obsah tuku nejméně 3,8 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje mléko a neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 398 kJ/71 kcal |
---|---|
Tuky | 3,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,5 g |
Sacharidy | 3,8 g |
z toho cukry (laktóza) | 3,8 g |
Bílkoviny | 4,7 g |
Sůl | 0,11 g |